5 Jan 2014

Perancangan Awal untuk SPM

Assalamualaikum wbt...

Fuhh,, alhamdulillah.. Semua kerja berjaya disiapkan... Huhu...

So, sekarang pula saya ingin meringankan jari jemari ini menaip sesuatu dekat belog hijau ni. Eheee.

Sudah sedia maklum, tahun ni adalah tahun terakhir aku berada di sekolah menengah, dan juga merupakan Calon SPM 2014, oleh itu aku ingin memanfaatkan masa yang kian singkat ini habis-habisan..

Aku buat list perancangan aku untuk tahun ni...antara nya ialah...jengjengjeng..! Haha

1) belajar sejam sehari

2) banyakkan membaca

3) bersukan setiap hujung minggu

4) mengamalkan pemakanan yang seimbang, ini kerana, sebelum ni aku tidak makan sayur semua tu, i love green but i hate to eat green. Haha

5) solat solat dan solat! Kalau boleh bangun tengah malam solat sunat tahajud..insyaAllah...

6) banyakkan latih tubi, sebagai persediaan awal untuk SPM.

7) kuasai semua topik dan subjek

8) aktifkan diri dalam kokurikulum mahupun kurikukum

9) baik dengan semuaaaaaaaa orang

10) jimatkan perbelanjaan

InsyaAllah, saya akan penuhi semua perkara dalam senarai ini.. Huhu.. Anda semua doakan lah kejayaan saya, hehe.. Tp antara 10 perkara dalam list tu, no. 10 tu agak ... Agak...agak payah sikit untuk dilaksana kan,.. Haha...

Apa apa pun, marilah kita sama sama tetapkan hati kita agar segala perbuatan adalah ikhlas kerana Allah SWT.. Semoga urusan kalian juga dipermudahkan olehNya ^^

Motto aku tahun ni : BE SMART AND HUMBLE



Anda yang comel, Like and Comment please ^_^

No comments:

Post a Comment

Pro comments come from Awesome people ^^

All Copyright Reserved by Fiona W/FWPP 2012-2013