17 Feb 2018

New Home


Hai, selamat petang. Hujan baru reda. berbanding cuaca tadi panas panas terik. selepas basuh kain memang seronok ler jemur kain. tidak lama kemudian, hujan pun turun. unil pun tergelincir. eh. haha

Allahumma Soyyiban Nafi'an.

selepas satu bulan, akhirnya, jumpa pun rumah. kalau tak, homeless lah bulan depan haha. penulis sangat gembira dan bersyukur dapat rumah sewa ni. memang saya idam-idamkan sejak dulu, mahu duduk luar, tamau aslama, tamau tamau. huahua.

antara sebabnya saya kena cari kediaman secepatnya ni adalah, alama tu buat hal, menyebabkan kami-kami ni kena cari kediaman baru.

saya memang mahu kediaman yang dekat dengan kolej. sis cannot jauh-jauh. huhu.

so rumah sewa ni, okay lah, berbaloi dgn harga, luas, selesa, terjaga. paling best, free wi-fi hohoho.

namun, tak semestinya tempat baru tiada dugaan. hehe. in syaa Allah, semoga Allah jaga, lindung dan permudahkan segalanya.


Anda yang comel, Like and Comment please ^_^

27 Jan 2018

Panggilan 1

Hai again. Last friday, ceramah kesihatan diadakan di kolej saya. Memang kena masuk dan dengar ceramah tersebut sebab attendance diambil. kalau tak ambil kehadiran, rasa-rasanya ada tak yang mahu masuk, duduk dan dengar? huhu
mungkin ada, mungkin tiada, mungkin ramai atau tidak ramai.
My class sepatutnya 9:30am but we had to come at 8:30am. datang sajalah huhu. then the set up things in the hall lama gila, akhirnya lebih kurang jam 9 lebih jugak lah start ceramah tu. selepas dua orang doktor selesai dengan ceramah mereka...kami diminta untuk pergi check kesihatan masing-masing... antaranya, pelajar lelaki kena periksa positif atau negatif rokok. ada yang kelihatan cuak. haha
pemeriksaan hipertensi, kekuatan tangan, dan ada beberapa game. 
disebabkan saya kena keluar jam 11am sebab ada kelas lain, saya cepat-cepat pergi mana-mana table saja untuk took part apa apa jelah haha. sebab kena hantar selfie yang kita took part, baru lah attendance diterima, sebab pensyarah saya tak datang,,,,, dan itu metod untuk tanda kehadiran. huuu
nanti sambung.. in syaa Allah


Anda yang comel, Like and Comment please ^_^

All Copyright Reserved by Fiona W/FWPP 2012-2013